2 april 2012

Een vogelnestje in mijn tuin

Oh, wat ben ik toch dol op de lente! Als lentekind voel ik me helemaal geweldig in deze tijd van het jaar. Niet te warm, niet te koud..het is precies goed. Voor het eerst van mijn leven, heb ik een vogelnestje ontdekt in mijn tuin. Jawel.......een echt vogelnestje gemaakt door (volgens mij) een merel. Kijk nou toch eens wat een snoesjes van vogeltjes en hoe het nestje is gebouwd! Toen mama vogel eventjes 'boodschapjes' ging doen, pakte ik snel mijn camera om dit kunstwerkje op de gevoelige plaat vast te leggen.


Ik heb zo'n beetje 5 jaar lang een nestkastje in mijn tuin gehangen, zonder resultaat. Blijkbaar vonden de vogels mijn nestkastje niet zo geweldig als dat ik het vond. Ik had de moed dan ook maar opgegeven en met een hond in huis, die ook graag de tuin onveilig maakt, had ik nooit en te nimmer verwacht een nestje aan te treffen. Gewoon in een struik in MIJN TUIN!

Mijn hond houd ik in de gaten, want die is tot alles in staat.....Dit nestje moet en zal een succes worden. Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om nog meer lente in mijn tuin vast te leggen, getuige deze foto:

Ik voel me weer helemaal happy en hoop dat jullie ook zo kunnen genieten van alle schoonheid in de lente.....

3 opmerkingen:

Janneke zei

Pas op voor boktor als je in een bosrijke omgeving woont !

Jasper zei

wauw, super schattig ! maar val ze niet teveel lastig, dit kan de moeder afschrikken. Overigens, als je in een bosrijke omgeving woont, kun je te maken krijgen met boktor! Zeer vervelend. Mocht het zover komen dan is dit de oplossing: boktor gassen

Rita zei

super ! die vogeltjes in je tuin. Overigens, als je in een omgeving woont met veel groen om je heen, loop je een grote kans dat je last krijgt van boktor. Mocht dit het geval zijn, is dit de oplossing: boktor