25 april 2012

Tips om kleuren te combineren voor color of colour blocking

Over deze trend is men het duidelijk niet eens of het nou color blocking of colour blocking heet. Volgens mij dient het toch echt color blocking te zijn, letterlijk vertaald als kleur blokkering. Een interessante trend, want het druist in tegen je traditionele keuze van kleurencombinaties. Alhoewel color blocking al enige tijd bekend is, zie je pas sinds kort deze trend in het huidige straatbeeld. De echte durfals weten precies welke kleuren ze moeten combineren. Weet jij dat ook al?


Wat is color blocking
Je kunt spreken van colorblocking wanneer je outfit bestaat uit minimaal 2 felle kleuren, die je normaal gesproken niet bij elkaar zou verwachten. Denk bijvoorbeeld eens aan de combinatie blauw-rood of blauw-groen, oranje-paars of zelfs rood-paars. Ik durf te wedden, dat je zo'n 5 jaar geleden deze kleurencombinaties niet voor mogelijk had gehouden als trendy fashion. De echte fashionista zal voor de 3 of zelfs 4 kleuren combinatie gaan, maar dat zijn dus de durfals onder ons.

Welke kleuren combinaties zijn mogelijk bij color blocking
Tja, je kunt het eigenlijk zo gek niet verzinnen zolang het maar gaat om felle kleuren. Over het algemeen kun je kiezen voor een kleurencombinatie met de kleuren rood, paars, geel, oranje, groen en blauw. Doe eens gek en combineer eens rood, blauw en groen of paars, groen en geel. Combinaties genoeg om te maken. Durf je niet meer dan 2 kleuren te gebruiken? Combineer dan nog met een zwarte of witte legging, vestje, broek of t-shirt.

TIP: gebruik het kleurenwiel voor color blocking
Gebruik het kleurenwiel om zelf mooie kleurencombinaties te zoeken ter inspiratie. Ik heb rondom het kleurenwiel wat kleding, schoenen en accessoires geplaatst om je een beter idee te geven wat er allemaal mogelijk is. Om vrolijk van te worden, toch?Geen opmerkingen: