Internet tips

HOE DE TITEL VAN JE BLOG OP BLOGGER IN HET MIDDEN CENTREREN
Door één druk op de knop was mijn volledige lay-out foetsjie. Alle instellingen volledig verdwenen en uren werk voor niets. Ik moet je zeggen, dat ik vreselijk liep te balen. Het heeft me een hele zondag gekost om mijn blog weer een beetje op orde te krijgen. Het enige wat me maar niet lukte, was de titel van mijn blog in het midden te krijgen. Standaard staat de titel aan de linker bovenkant, maar ik wil hem dus gewoon in het midden. Mijn zoektocht op Google begon..........zoeken op blog titel centreren.......zoeken op blog titel in het midden en nog wat zoekwoorden ingetypt. Je kent dat vast wel. En dan de zoekresultaten: wordpress, oude codes voor blogger etc.etc. Maar, ik heb het gevonden zoals jullie zien, want de titel van mijn blog staat weer in het midden. Ik schrijf deze tutorial eigenlijk voor mezelf (sorry, allemaal!) voor als ik weer eens een stomme fout bega. Maar als deze tutotial voor mij handig is, dan is het misschien ook handig voor jullie mede blogger bloggers??? Daar gaat ie dan....Stap  1) Log in op je blogger (blogspot) account. Kies voor: ga naar berichtenlijst (staat bij     
              mij naast het potloodje) en klik daarop. Vervolgens verschijnt je menu.

Stap  2) Selecteer in je menu sjabloon

Stap  3) Er verschijnt nu: Live op Blog, selecteer aanpassen

Stap  4) Selecteer in menu Geavanceerd

Stap  5) Er verschijnt daarnaast nog een menu, scroll helemaal naar beneden

Stap  6) Selecteer CSS toevoegen, er verschijnt nu een leeg wit veld

Stap  7) Kopieer de volgende code en plak de code in het witte lege veld:


            Header{text-align: center;}

Stap  8) Druk nu op: toepassen op blogKLAAR. Helemaal niet moeilijk, maar je moet het gewoon even weten. _____________________________________________________________
NIEUWE TEMPLATE VOOR MIJN BLOG

Toen ik pas begon met dit blog, heb ik gebruik gemaakt van de standaard sjablonen van Blogspot. Blogspot biedt je uitstekende templates om op een eenvoudige manier toch een professionele 'look' aan je blog te geven. Met veel plezier heb ik dan ook enige tijd gebruik gemaakt van de standaard sjablonen.

Soms surfde ik op internet en dan kwam ik zulke leuke blogs tegen met allerlei leuke plaatjes, dat ik het niet na kon laten om ook mijn blog eens te voorzien van een nieuw jasje. Google is my best friend, dus op zoek naar in eerste instantie een nieuwe header. Helaas kon ik nergens een leuke, speelse header vinden. Na 2 dagen had ik het helemaal gehad met het zoeken naar een leuke header, dus besloot ik het roer compleet om te gooien en op zoek te gaan naar een complete template met alles erop en eraan.

Met grote trots laat ik jullie mijn nieuwe template zien. Een vrolijk en speels design en toch heel erg simpel in gebruik. Van html heb ik weinig tot geen verstand van, maar het ziet er al met al toch wel zeer geslaagd uit.

Om jullie een zoektocht naar een leuke vervangende template te besparen, zal ik jullie verklappen dat deze template afkomstig is van de volgende website:
btemplates.com. Op deze website vind je 3186 templates, die je gratis mag gebruiken voor je eigen blog! Voor ieder blog onderwerp is wel een geschikte template te vinden. Je kunt kiezen uit: Animatie, Muziek, Liefde, Dieren, Kunst, Boeken, Auto's, Steden, Kunst, Computers, Desktop, Mode, Make-Up, Vrouwen, Kleding, Kinderen, Internet, Natuur, Mensen, Persoonlijk Blog etc.etc.

Ik ben een dankbaar gebruiker van deze template, des te meer omdat het allemaal zo eenvoudig is. Veel eenvoudiger dan je in eerste instantie denkt. Bij elke template staat een bericht: How to use this template
Met een beetje schoolengels, moet het je gewoon lukken. SUCCES!!!
_______________________________________________________

WELKE KLEUREN VOOR MIJN BLOG OF WEBSITE

Als je een eigen website of blog gaat beginnen, dan kom je op een gegeven moment voor de keus te staan welke kleuren je gaat toepassen op je blog of website. Die keus is niet zo simpel, want je zult op meerdere zaken moeten letten.

Zo kun je bijvoorbeeld zwart een hele mooie kleur vinden, maar is de tekst dan nog wel te lezen voor je publiek? Je kan nog zo je best hebben gedaan om de mooiste kleuren voor je website uit te zoeken, maar als jouw bezoeker de kleuren te schreeuwend, te licht of te donker vindt dan zullen ze jouw blog of website direct verlaten. En dat is niet wat we willen, toch? Hieronder 5 tips:

TIP 1
Zoek kleuren die niet té licht of té donker zijn. Probeer een beetje een middenweg te vinden.
TIP 2
Zoek kleuren, die bij het onderwerp van je website of blog passen. Als je bijvoorbeeld een website of blog hebt over bijvoorbeeld natuurparken, kies dan niet voor donkerpaars, fel oranje of vuurrood maar houd de kleuren zo natuurlijk mogelijk zoals bijvoorbeeld (zachte) aardetinten.
TIP 3
Gebruik niet teveel kleuren voor je website of blog. Ga voor maximaal 4 verschillende kleuren voor het geheel, dus inclusief tekst en randen. Wanneer je teveel kleuren gebruikt wordt het meestal te schreeuwerig.
TIP 4
Zodra je de kleuren hebt gekozen en hebt toegepast op je blog of website, laat dan enkele mensen de website beoordelen. Blijft hun aandacht bij jouw website of blog of hebben ze de neiging om meteen weg te gaan?
TIP 5
Experimenteer gerust met meerdere kleurencombinaties. Wanneer je uiteindelijk je keus hebt gemaakt, verander dan niet meer. Jouw bezoekers zijn gewend aan de kleuren van je site en voelen zich daar prettig bij.

Een handige website om bij elkaar passende kleuren te vinden is:
colorcombos.com

Je vindt er kleurencombinaties vanaf 3 bij elkaar passende kleuren.

Succes!
_____________________________________________________IBood meest favoriete dagaanbieder

De meest populaire website voor dagaanbiedingen blijft iBood (Internet Best Online Offers Daily). Ondanks het feit, dat er steeds meer aanbieders van dagaanbiedingen zijn gekomen blijft iBood het meest favoriet. iBood is internationaal gezien zeer actief, wat tot voordeel heeft dat ze goedkoop en groot kunnen inkopen. Door het inkopen van zeer grote hoeveelheid producten, kunnen ze een hoge korting afdwingen op diverse produccten. iBood biedt iedere dag 1 nieuwe aanbieding, variërend van scheerapparaten, serviezen, cosmetica, fotocamera etc. Het is dan ook verstandig als je iedere dag even kijkt op de website, want de korting kan behoorlijk oplopen!.

Klik hier voor de dagaanbieding van iBood

iBood Image Banner 500 x 500

Geen opmerkingen: