12 april 2011

Een persoonlijk cadeau, met liefde gegeven

Het geven of ontvangen van een persoonlijk cadeau is het mooiste wat je kan geven of ontvangen. Een persoonlijk kado kan een tekening zijn of een knutselwerkje. Geen enkel kado kan een persoonlijk cadeau vervangen. Je geeft tenslotte een stukje van jezelf aan een ander. Vooral op moederdag en vaderdag is het fijn om van je kind een zelf gemaakt werkje te ontvangen. Maar hoe kunnen ouders een persoonlijk cadeau geven aan hun kind?

Geef jezelf cadeau aan je kind 
Heb je wel eens gehoord van DushiLikeYou? Met een Dushi geef je jezelf cadeau. Een Dushi is een pop, die je met een generator op de website kan maken. Je kunt kiezen uit geslacht, haarkleur, kleding, accessoires en een persoonlijke boodschap voor de ontvanger op de pop laten zetten. In eerste instantie dacht ik, wat moet je daar nu mee en voor welke gelegenheden geef je nu zoiets? Ik ben er uit!

Je kind of jij zelf in het ziekenhuis
Het is voor een kind bijzonder traumatisch om (langdurig) in het ziekenhuis te moeten liggen of dat papa of mama een tijd in het ziekenhuis moet doorbrengen. De meeste kinderen vinden het verschrikkelijk gescheiden te zijn van papa, mama en eventueel broertje of zusje.
Een knuffel biedt dan natuurlijk uitkomst en geeft het kind een gevoel van geborgenheid. Als papa of mama langdurig in het ziekenhuis moet liggen, dan is het voor een kind ontzettend fijn om papa of mama bij zich te hebben. En dat kan dus met een knuffel die op jou lijkt Ligt mama in het ziekenhuis, dan kun je met de generator een Dushi maken, die heel veel op mama lijkt, zodat je kind mama altijd bij zich heeft. Ik vind dit echt een geweldig idee. En ligt je kind in het ziekenhuis, dan kun je bijoorbeeld een Dushi maken van mama, papa en broertje(s) of zusje(s).

Bij welke bijzondere gelegenheden kan je nog meer een Dushi geven?
-Als je als ouder een baan hebt waardoor je langdurig van huis bent, geef je kind dan een Dushi van jezelf met eventueel een persoonlijke boodschap. Reken maar dat deze knuffel de favoriete knuffel van je kind wordt!
- Als je kind voor het eerst op kamp gaat en nog behoefte heeft aan een knuffel. Geef een papa en/of mama Dushi of een broertje of zusje Dushi.

- Als het vriendje of vriendinnetje van je kind gaat verhuizen. Een Dushi van het vriendje of vriendinnetje kan helpen om het gemis te verlichten.
- Natuurlijk kan een Dushi ook gegeven worden bij feestelijke gebeurtenissen zoals de geboorte van een broertje of zusje, met Sinterklaas, Kerst of een verjaardag. Altijd succes!

Een Dushi geven aan een volwassene?
Jazeker! Zou jij het niet leuk vinden om met moederdag of vaderdag een Dushi van je kinderen te krijgen of een Dushi van je partner met bovendien nog een persoonlijke boodschap? Of met Valentijnsdag je grote liefde een Dushi van jezelf cadeau geven, eventueel anoniem en dan maar eens laten raden wie die Dushi met persoonlijke boodschap heeft gegeven?

Ik vind de Dushi poppen echt helemaal te gek en bijzonder om te geven als cadeau voor feestelijke momenten, maar zeker ook voor de minder vrolijke momenten in het leven. Een knuffel biedt houvast en troost voor een kind en een volwassene zal zeker ook zeer verrast zijn met een Dushi als kado!

Geen opmerkingen: