4 maart 2012

Bachbloesem remedies voor kinderen

Ik heb in totaal 3 artikelen geschreven over Bachbloesem remedies. Het eerste artikel geeft een verkorte weergave over wat deze therapie precies inhoud. Dit eerste artikel is hier te lezen. Het tweede door mij geschreven artikel geeft een beschrijving van de mogelijkheden van Bachbloesem remedies bij angst. Dit tweede artikel is hier te lezen. Tot slot heb ik een artikel geschreven over het gebruik van Bachbloesem remedies bij onzekerheid. Dit artikel is hier te lezen. Feitelijk zou ik nog veel meer artikelen kunnen schrijven over het gebruik van Bachbloesem remedies, want de toepassing van deze remedies is eindeloos.

Interessant om te weten is het feit, dat de remedies ook ingezet kunnen worden voor negatieve gemoedstoestanden bij kinderen. Je kunt de remedies al van jongs af aan in zetten om zo je kinderen door de verschillende moeilijke periodes heen te helpen. Je kunt de remedies zelf proberen uit te zoeken, of een bachbloesem therapeut bezoeken. De bachbloesem therapeut heeft meestal veel ervaring en kan objectief beoordelen welke remedies passen bij juist die emotie bij jouw kind.


Uiteraard kun je eerst ook zelf aan de slag gaan met deze milde therapie.

Als je zelf aan de slag wilt gaan met deze fantastische subtiele therapie, dan heb je uiteraard wel het een en ander nodig. In het eerste artikel heb ik hierover al uitgebreid geschreven. Zo zul je in ieder geval de beschikking moeten hebben over een leeg pipetflesje om meerdere remedies te mixen. Daarnaast natuurlijk de remedie(s), per stuk te koop, of de gehele set van de Bachbloesem remedies. Een handig hulpmiddel is de adviesdraaischijf. Deze producten zijn allemaal te koop bij de Tuinen.

Een aanrader is het boek: Opgroeien met Bach Bloesem Remedies van J. Ramsell-Howard en te bestellen bij Bol.com.

De Bachbloesem remedies zijn geschikt voor zelfhulp. Toch vervangen deze remedies niet de huisarts of specialist. Als je twijfelt, stel een bezoek aan je huisarts dan niet uit.

Geen opmerkingen: