14 maart 2011

Tips om leuke kleuren te kiezen voor je blog of website

Als je een eigen website of blog gaat beginnen, dan kom je op een gegeven moment voor de keus te staan welke kleuren je gaat toepassen op je blog of website. Die keus is niet zo simpel, want je zult op meerdere zaken moeten letten.


Zo kun je bijvoorbeeld zwart een hele mooie kleur vinden, maar is de tekst dan nog wel te lezen voor je publiek? Je kan nog zo je best hebben gedaan om de mooiste kleuren voor je website uit te zoeken, maar als jouw bezoeker de kleuren te schreeuwend, te licht of te donker vindt dan zullen ze jouw blog of website direct verlaten. En dat is niet wat we willen, toch? Hieronder 5 tips:



TIP 1
Zoek kleuren die niet té licht of té donker zijn. Probeer een beetje een middenweg te vinden.
TIP 2
Zoek kleuren, die bij het onderwerp van je website of blog passen. Als je bijvoorbeeld een website of blog hebt over bijvoorbeeld natuurparken, kies dan niet voor donkerpaars, fel oranje of vuurrood maar houd de kleuren zo natuurlijk mogelijk zoals bijvoorbeeld (zachte) aardetinten.
TIP 3
Gebruik niet teveel kleuren voor je website of blog. Ga voor maximaal 4 verschillende kleuren voor het geheel, dus inclusief tekst en randen. Wanneer je teveel kleuren gebruikt wordt het meestal te schreeuwerig.
TIP 4
Zodra je de kleuren hebt gekozen en hebt toegepast op je blog of website, laat dan enkele mensen de website beoordelen. Blijft hun aandacht bij jouw website of blog of hebben ze de neiging om meteen weg te gaan?
TIP 5
Experimenteer gerust met meerdere kleurencombinaties. Wanneer je uiteindelijk je keus hebt gemaakt, verander dan niet meer. Jouw bezoekers zijn gewend aan de kleuren van je site en voelen zich daar prettig bij.


Een handige website om bij elkaar passende kleuren te vinden is:
colorcombos.com
Je vindt er kleurencombinaties vanaf 3 bij elkaar passende kleuren.


Succes!

Geen opmerkingen: